• JoomlaWorks AJAX Header Rotator
  • JoomlaWorks AJAX Header Rotator
  • JoomlaWorks AJAX Header Rotator
  • JoomlaWorks AJAX Header Rotator
Start arrow Dla gimnazjalistów arrow Oferta edukacyjna
Oferta edukacyjna Drukuj
Spis treści
Oferta edukacyjna
klasa logistyczno-informatyczna
klasa językowa
klasa pedagogiczna
klasa ratownictwo i promocja zdrowia
 Klasa ratownictwo i promocja zdrowia z elementami dietetyki

Klasa o profilu ratownictwo i promocja zdrowia, to odpowiedź na potrzeby uczniów o zainteresowaniach medycznych i przyrodniczych.
Z pewnością wielu spośród Was chciałoby w przyszłości pracować w szeroko rozumianych usługach medycznych. Przedmioty realizowane w rozszerzonym wymiarze godzin to biologia, chemia oraz język angielski. Zwiększona ilość godzin z tych przedmiotów umożliwia dobre przygotowanie się do egzaminu maturalnego, a jednocześnie stanowi doskonałą bazę do podjęcia studiów wyższych na wielu ciekawych kierunkach, takich jak np. fizjoterapia, zdrowie publiczne, pielęgniarstwo, ratownictwo medyczne, dietetyka, farmacja, kosmetologia, weterynaria, kierunki lekarskie czy kierunki lekarsko – dentystyczne.
    W ramach edukacji w tym obszarze, będziemy starali się rozwijać Wasze zainteresowania poprzez rozszerzony blok tematów z obszaru ratownictwa medycznego, promocji zdrowia i dietetyki. W Naszym Liceum, aby poszerzyć wiedzę z tych zagadnień proponujemy uczestnictwo w wycieczkach przedmiotowych, udział w warsztatach z zakresu pierwszej pomocy przedmedycznej realizowanych w Medycznym Studium Zawodowym w Chełmie, spotkaniach ze specjalistami zajmującymi się szeroko rozumianą opieką medyczną.
    Niewątpliwie edukacja w klasie o profilu ratownictwo i promocja zdrowia jest trafną decyzją, zorientowaną na rozwój własny oraz uwzględniającą prognozy potrzeb na przyszłym rynku pracy.
Proponowane kierunki studiów: dietetyka, fizjoterapia, kosmetologia, biologia, chemia, medycyna, farmacja, stomatologia, pielęgniarstwo, położnictwo, ratownictwo medyczne, chemia kosmetyczna, zdrowie publiczne, biotechnologia, mikrobiologia, neurobiologia, genetyka, ochrona środowiska, weterynaria, zootechnika, leśnictwo, ogrodnictwo, rolnictwo, technologia żywności i żywienie człowieka, bezpieczeństwo żywności.